KRAFTON Inc.,, Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük Bilişim Teknolojileri fuarı CES 2025’te NVIDIA iş birliğiyle geliştirilen yapay zekâ temelli yeni girişimini tanıttı.
İş birliği, oyun geliştirme alanındaki uzmanlığıyla tanınan KRAFTON’un güçlü yönlerini NVIDIA’nın gelişmiş yapay zekâ teknolojisiyle birleştiriyor. KRAFTON, bu gelişmeyle küresel oyun sektörünün geleceğini yeniden tanımlamaya hazır, oyunlara yönelik yapay zekâ inovasyonunu görücüye çıkarıyor.
CPC, NVIDIA ACE teknolojisiyle oluşturulmuş, cihaz üzerindeki SLM (Küçük Dil Modeli) ile oyuncularla etkileşime girebilen yapay zekâ temelli bir oyun arkadaşı. Geleneksel NPC’lerin (Oyuncu Olmayan Oyun İçi Karakterler) aksine, CPC’ler kullanıcılarla etkileşime girme ve iş birliği yapma yeteneği ile donatılıyorlar; oyunda olanları insana benzer bir şekilde anlıyor ve yanıt veriyorlar.
KRAFTON, kullanıcı deneyimini öteye taşımak amacıyla PUBG IP’si ve inZOI dahil olmak üzere tüm oyun portföyünde CPC teknolojisini kullanmayı planlıyor.
KRAFTON CEO’su CH Kim, konuyla ilgili düşüncelerini, “Oyun sektöründe devrim yaratacak yapay zekâ teknolojisini görücüye çıkaracağımız CES 2025, KRAFTON için önemli bir dönüm noktası. NVIDIA ACE ile oluşturulan ve oyun dünyasının geleceğini yeniden şekillendirecek CPC gibi yapay zekâ destekli yeniliklerle kullanıcı deneyimini dönüştürmeyi ve bu amaçla NVIDIA ile iş birliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz,” sözleriyle dile getirdi.
NVIDIA Geliştirici İlişkileri Başkan Yardımcısı Keita Iida ise, “Yapay zekâ, oyunların geliştirilme ve oynanma biçimini dönüştürüyor. KRAFTON, NVIDIA ACE gibi yenilikçi yapay zekâ teknolojimizi çeşitli canlı servis oyunlarına getirerek yeni ve benzersiz deneyimler sunmak adına birlikte oynanabilir karakterlerin kilidini açıyor,” şeklinde konuştu.
KRAFTON, 2022 yılında Derin Öğrenme Bölümünü kurduğundan beri LM/NLP (Doğal Dil İşleme), 3D Görüntü ve Animasyon, Ses Sentezi (STT/TTS), RL (Takviyeli Öğrenme) ve Çok Modlu Öğrenme gibi çeşitli temel yapay zekâ teknolojileri üzerinde çalışıyor. KRAFTON ayrıca NeurIPS (Sinirsel Bilgi İşleme Sistemleri Konferansı), ICML (Uluslararası Makine Öğrenimi Konferansı) ve ICLR (Uluslararası Öğrenme Temsilleri Konferansı) gibi uluslararası yapay zekâ konferanslarında çeşitli bildiriler sunarak şirketin Ar-Ge rekabet gücünü ortaya koyuyor.